Consumentenbond “Onderzoek naar kwaliteit van zonnepanelen” 100% score voor de premium fabrikanten van Buyers World BV | BYD | SUNTECH | JA SOLAR |

Buyers World BV heeft sinds 6 jaar permanente Nederlandse bezetting in China en zit dicht op het vuur. Het gros van de fabrikanten in Azië zijn in de afgelopen jaren bezocht voor inspecties door ons Nederlands team. Consumentenbond “Onderzoek naar kwaliteit van zonnepanelen” Dat Buyers World BV werkt met zonnepanelen fabrikanten die tot de top behoren wordt nu ook onderschreven door de Europese Consumenten bond.

consumentenbond logo100% score zonnepanelen fabrikanten Buyers World BV Uit onafhankelijk Europees onderzoek zijn 14 zonnepanelen fabrikanten naar voren gekomen die een goed kwaliteitsniveau behalen. Onder deze 14 fabrikanten vallen onder meer de drie premium partners van Buyers World BV.

Consumentenbond “Onderzoek naar kwaliteit van zonnepanelen”
BYD, SUNTECH & JA SOLAR
hebben een 100% score behaald. Lees hier het volledige artikel van de consumenten bond: link artikel consumenten bond
Op deze link vindt u de publicatie op de consumentenbond website.

Overige zonnepanelen fabrikanten niet goed?
Er bestaat ook een lijst met zonnepanelen fabrikanten waar geen oordeel over wordt geveld door de consumentenbond. Dit is wat de consumentenbond daarover schrijft:
“Bij een aantal fabrikanten konden onze inspecteurs helaas geen kijkje nemen in de fabriek. Soms kwam dat door een weigering van de fabrikant. De fabrikanten moesten hun fabriek openstellen en tijd maken voor onze inspecteurs. Verder moesten ze akkoord gaan met publicatie, ook als de resultaten minder rooskleurig zouden zijn. In andere gevallen was de ‘nee’ minder duidelijk: dan liet de fabrikant bijvoorbeeld weten dat het dit voorjaar niet schikte, omdat ze net de productie verplaatsten naar een andere fabriek. Over de kwaliteit van de panelen van de fabrikanten die we niet konden inspecteren doen we geen uitspraken.”

kaf van het koren

Kaf van het koren?
Het is dus niet gezegd dat de merken waar geen oordeel over wordt geveld als niet goed worden bestempeld. Buyers World BV kent ook het gros van de overige fabrikanten. Enkele gerenommeerde namen die erbij staan zijn volgens Buyers World BV zeker in staat om hoge kwaliteit te leveren. Het is sonde voor deze partijen dat ze niet mee wilden werken aan het onderzoek wat er een bijdrage aanlevert om het kaf van het koren te scheiden. Vermoedelijk was de lijst met fabrikanten met een 100% score hoger geweest als enkele gerenommeerde fabrikanten openheid in zaken zouden hebben gegeven. Buyers World ziet dit als een gemiste kans, daar de huiseigenaar in de nabije toekomst vermoedelijk liever zonnepanelen op zijn dak wil van fabrikanten die als goed worden bestempelt door de Europese consumenten bond.

Share Button

Comments are closed.