BYD target de Nederlandse duurzame markt!

Het high tech bedrijf BYD target de Nederlandse duurzame markt! BYD heeft in Nederland haar Europese hoofdkantoor gevestigd. Recent meldde het bedrijf – dat niet alleen actief is in zonne-energie, maar ook elektrisch rijden en opslagsystemen – voor de tweede maand op rij wereldwijd meer dan 5.000 voertuigen verkocht te hebben. Daarmee is het de eerste autofabrikant die hierin slaagt. De goede verkopen zijn voor BYD onder meer reden om het Europese hoofdkantoor in Rotterdam fors uit te breiden.

schiphol BYD bussen

BYD sleept steeds meer grote opdrachten binnen en heeft het aantal medewerkers in Rotterdam in twee jaar tijd zien verdubbelen. Er rijden in Rotterdam en Londen al tientallen BYD-voertuigen rond als taxi, terwijl Schiphol onlangs nog 35 elektrische BYD-bussen in gebruik nam.

BYD in Fortune’s lijst “aanzienlijke impact op maatschappelijke en milieu problemen”
BYD, met zijn toonaangevende nieuwe energietechnologie en in Californië gevestigde elektrische bus en de batterij productie, werd opgenomen in de eerste lijst van bedrijven die een aanzienlijke impact hebben op belangrijke mondiale maatschappelijke of milieuproblemen. Volledige lijst te vinden op deze link.fortune list_BYD

 

Share Button

Comments are closed.